2010. június 15., kedd

Hálószoba-titkok

A szoba eredetileg egy kamaszfiúnak adott otthont, nagyon szép erős kék színnel, és parafa tapétával. Mielőtt bárminek is nekiálltunk volna, el kellett tüntetnünk a tapétát, ami két napi kaparásomba került, mert hiába vizeztem rendületlenül, mivel hozzám jobban értők azt mondták, hogy avval feljön a tapétaragasztó, és csak le kell húzni, ez egy nagyon makacs tapéta volt, és nagyon ragaszkodott a falhoz. De azért megküzdöttem vele.

Szerencsére a parketta itt nagyon szép volt, így csak a szegőléceket kellett kicserélni, hogy a kábelokat eltüntessük benne.

Aztán biztos ami biztos alapon fehérre festettük a szobát, hogy aztán a végső szín tényleg olyan legyen, amilyennek szerettük volna.

Mivel a hálószoba a jó alvás mellett a párkapcsolat és a szerelem élettere is, ezért próbáltuk meghittre tervezni.

Tudom, hogy sokan nem hisznek a feng-shuiban, de én azt mondom, lehet benne valami. Ezért utána olvastam, mi is lenne az ideális a hálószobánk kialakításánál.

Hamar kell látnom, hogy a panel lakásokat nem a báguá térkép szerint tervezték, így a hálószoba a Szerelem helyett a Gazdagság mezőbe esik.

Sajnos egy ilyen kis szobába az ágyat sem lehet a megfelelő irányba forgatni, így a feng-shui elveivel ellentétben az is az ajtóval szembe néz, dehát mit lehet tenni.

Így aztán a feng-shuit egyenlőre egy kis delfinpár képviseli a szobában.

A szoba színével szintén meg voltunk lőve. Szerettünk volna valami erős színt, de nem akartuk azt a klasszikus bordót sem. Nagyon tetszett a lila, és mostanában az nagyon trendi, dehát az mégis csak a kielégítetlenség színe. Így aztán választottunk valami mályva színt, amit Főnudli kicsit sötétnek talál, nekem nagyon tetszik, és úgy gondolom, hogy egy két világosabb képpel és kiegészítővel fel lehet dobni.

A szoba berendezése egyenlőre kicsit szedett-vedett, dehát mindenki abból gazdálkodik, milye van.
Miután az ágy bekerült a helyére már nem is maradt sok hely, úgyhogy nagyon nem kellett gondolkodni, mivel is töltsük ki a szobát.

A gyerekszobában lévő hosszú szekrénysort "megörököltük", így annak egy részét átvittük a hálóba, így a legszükségesebb ruhák elférnek ott, és nem kellett gardróbszekrényre költenünk. A TV-állvány is régi bútordarab, de mivel nagyon jól funkcionál és már nagyon jó összeszokott páros a TV-vel, ezért nem szakítottuk el őket egymástól.

A szobába még keressük a megfelelő sötétítőt, az éjjeli szekrényt, lámpát, képeket és egyéb kiegészítőket.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett a Nudli-lak!
    ica

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép lett!!!

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű ez a szín! Megkérdezhetem mi a színnek a neve? én is pont ilyen lila hálót szeretnék :) köszi!!!! :)

    VálaszTörlés