2010. június 13., vasárnap

A nappali

Mivel az ember ebben a helyiségben tölti a legtöbb időt, mi is ennek a szobának a kialakításába fektettük a legtöbb energiát, mind lakberendezésileg, mind pénzügyileg.

Mivel az előző lakónak két nagy kamasz gyereke volt, így érthető, hogy a szülők a nappaliba szorultak. Nagyon ötletesen oldották meg, hogy a halltól kb. egy méterre húztak egy gipszkarton falat, eltolható üvegajtóval, így a hall részbe pont befért egy francia ágy, a mellette lévő falon pedig egy gardróbot alakítottak ki.

Mi szerettük volna visszaadni a nappali ezen részének az eredeti funkcióját, így első lépésként ezt a falat kellett elbontani. A fal megszüntetésével sajnos a parketta is a kukában végezte, és a járólapot is visszaszedtük a nappali bejáratáig.

A rombolás után jöhetett a festés. Mivel elég erős színek voltak, ezért ez nem volt egyszerű mutatvány eltüntetni, és olyanra festeni, amilyet megálmodtunk. És mint már említettem, ez nem is ment olyan könnyen, mert a megfelelő árnyalat megtalálásához háromszor is át lett festve a szoba.

A bútorokat már előre kinéztük, és mivel Győrben az XXL Bútoráruházban minden nekünk megfelelő darabot megtaláltunk, ezért egy helyről meg tudtunk mindent rendelni.

De beszéljenek inkább a képek.

A hall, visszaállítva eredeti funkciójába.



Egyenlőre még nem volt alkalmunk, hogy kipróbáljuk, de várom az első összejövetelt, amikor a saját készítésű vacsorát szolgálhatom fel az új étkezőnknél.

A székek és az asztlal lábaira öntapadós filc-korongokat vettünk, hogy így is óvjuk a parkettánkat.

Típus: Vénusz asztal innen, wenge színben, 6 Linda szék Benkő Károly gyártótól Pápáról bézs-wenge színben.

Míg az étkező asztal várat a beavatásra, addig is a Drága Ősömtől kapott rózsáknak ad helyet egy nem éppen hétköznapinak mondható vázában.
Természetesen idővel egy terítő is kerül majd az asztalra, de még keresem a megfelelőt.



A szekrénysor is üresen áll még, csak a legfontosabb dolog, a TV árválkodik rajta mindenféle más műszaki kütyüvel, amikről nem elég, hogy nem tudom használni őket, de még a nevüket sem tudom. De Főnudli azt mondta, ez nekünk kell, én meg hiszek neki.
A nagy meleg miatt előkerült a pajtából a ventillátor is, amit kemény 1500 Ft-ért vettünk még tavaly, és ahhoz képest 3 fokozatú, távirányítós. Úgyhogy ő gondoskodik róla, hogy a nagy melegben legalább egy kicsit mozogjon a levegő.
És mivel a képek vasárnap készültek, természetes, hogy a Forma 1 megy a TV-ben.
Típus: Delta szekrénysor innen, természetesen wenge színben, juhar betéttel.

A nagy büszkeségünk az ülőgarnitúra.
Mindenképpen olyat szerettünk volna, ahova sok embert le lehet ültetni, kihúzhatós, hogy a vendég el is aludhasson nálunk (azért túl kényelmesen nem lehet rajta aludni, nehogy a vendég sokáig maradjon:) ), ágyneműtartós, és a fotelben lábtartó teszi kényelmessé a TV nézést.

Az állólámpa és a dohányzó asztal már újabb beszerzés, a Möbelixben kerültek a kosarunkba.

A jövőben még szőnyeggel, képekkel, virágokkal, könyvespolccal szeretnénk még otthonosabbá tenni a nappalinkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése