2010. január 24., vasárnap

Ez itt a reklám helye - fülgyertya

Azt mondják, a fogfájásnál nincs rosszabb dolog. Hát én cáfolnám, vagyis inkább azt mondanám, hogy a fülfájás szorosan ott van a nyomában.

A gyerekek és a szülők szerintem egyaránt félnek a fülfájástól. Emlékszem, hogy kiskorában az öcsémnek is rengetegszer szúrták fel a fülét, így egy idő után, mikor fájt a füle, és tudta, hogy úgyis a kórház lesz a vége a dolognak, csak ennyit mondott, "Anya, öltözzünk!"

Ez az "élmény" kimaradt a gyerekkoromból, most viszont úgy néz ki, az élet pótolja ezt a kimaradását.
Kezdettől fogva érzékeny a fülem a vízre, így ha mégis belemegy, akkor iszonyatosan viszked, majd sebes lesz, a végén összeszűkül a hallójáratom és iszonyatosan fáj.
Bár az orvos írt fel valami cseppet, de én inkább a régi, alternatív gyógymódok híve vagyok.

Így akadtunk rá a fülgyertyára.

A fülzsír valójában a fül természetes védőpajzsa, de a nem megfelelő életmód és táplálkozás, valamint a környezetszennyezés miatt a fül több zsírt termel, amit azért nem jó mechanikus módszerrel eltávolítani, mert az összecsomósodott fülzsír benyomódhat a dobhártáyra, és újabb problémát okozhat. A gyertyázással nemcsak a felesleges fülzsír távolítódik el, hanem az úgynevezett kürtőhatással dolgozó fülgyertya a középfül belső szöveteiben lerakódott méreganyagokat is magába szívja. Ez a kürtőhatás enyhe szívó hatással felszívja a fülgyertya belsejébe a felesleges fülzsírt, és az esetleges mégek elszínezik ezt a zsiradékot. A szakember a zsiradék színéből már következtetni tud egy sor, nem csak a fülben lévő egészségügyi problémára is. (Info innen)

Nekem egy hét alatt megoldja minden gondomat, és bár mindig megfogadom, hogy egy hónapban egyszer azért használom, addig nem jut eszembe, míg aztán megint nem jön a fülfájás. Akkor viszont olyan, mint a megváltás, mert gyors megkönnyebbülést nyújt a fülnek.

A fülgyertya különböző fajtái megtalálhatók bármelyik gyógyszertárban, de nekem a képen látható vált be a legjobban.

4 megjegyzés:

  1. Szia! Megvan a feladat ugye? http://gumimacik.blogspot.com/2010/01/kedvenc-filmek.html

    VálaszTörlés
  2. Dolgozom rajta, csak kicsit megakadtam.

    VálaszTörlés
  3. "Ez a kürtőhatás enyhe szívó hatással felszívja a fülgyertya belsejébe a felesleges fülzsírt, és az esetleges mégek elszínezik ezt a zsiradékot. A szakember a zsiradék színéből már következtetni tud egy sor, nem csak a fülben lévő egészségügyi problémára is. "

    Ez egy nagy tévhit. A fülgyertya nem szív ki semmit. Megvizsgálták a fülgyertyában marad anyagot szakemberek, és megállapították, hogy a gyertya anyagából származó, az égés során keletkező anyagokat tartalmazza csak.

    Érdemes végignézni ezt az oldalt:

    www.naturhelix.hu

    VálaszTörlés
  4. Nekem mindegy, mi az a sárga trutyi, ami a gyertya aljában összegyűlik, a lényeg, hogy nekem bevállt.

    VálaszTörlés