2009. augusztus 30., vasárnap

Amiért imádok Győrben élni...

Bár biztos nagyon sok szép város van még Magyarországon, én hűen kitartok szülővárosom mellett, és semmi pénzért nem költöznék máshova.Nem kampányolni szeretnék kis városom mellett, de mivel az elmúlt években nagyon sok programmal kedvez a lakóinak és a turistáknak egyaránt, úgy gondolom érdemes megemlítenem, miért is érdemes látogatást tenni nálunk.

Minden évben, immáron 17. alkalommal rendezik meg augusztus utolsó hétvégéjén a Terményáldást, és néhány éve csatlakozott a programhoz a a Győri Bornapok is.
Mivel szombaton egész nap esett az eső, kétségessé vált, hogy idén ellátogatunk-e a programsorozatra, de aztán szerencsére estére az eső elállt, és kellemessé vált az idő is egy kis esti sétához.
Talán Győr szerencséje, hogy belvárosának elhelyezkedése különösen megfelelővé teszi rendezvények szervezésére, hiszen egymáshoz nagyon közel három tér is rendelkezésre áll a fesztiválok befogadására. Idén sem volt másként, és míg az ember átsétál az egyik helyszínről a másikra, megcsodálhatja Győr belvárosát is.
Kicsit szívfájdalmam volt, hogy mióta a Széchenyi teret felújították (megjegyzem nagyon szép, modern, mégis a körülötte lévő barokk épületekben tökéletesen beleillő lett), kiszorultak onnan a rendezvények, így a Terményáldás tavalyi hangulata, hogy az emberek a szinpadon történteket széna bálákról nézhették, sajnos most nem valósulhatott meg, és talán a Bécsi kapu tér méreteinek köszönhetően idén a kiállítók is kevesebben voltak, azért a hangulat tökéletes volt, a virágkompozíciók pedig mesébe illőek.

De beszéljenek helyettem a képek:

Jar-Jarka is velünk jött a sétára

Személyes kedvencem a kisház sziklakerti növényekkel

Bio zöldségek és gyümölcsök



A Bécsi kapu téren álló tartarozásra váró ház is virág-ruhát kapott

Kisfaludy is szereti a virágokat



A képeket Drága Ősömtől kölcsönöztem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése