2009. július 26., vasárnap

Hús kontra zöldség, avagy léteznek-e vegetáriánus férfiak

Egy férfi szívéhez a hasán keresztül visz az út, tartja a mondás. De hol vagyon az megírva, hogy a férfi has útja csak hús ételektől nyílik meg a szív felé??

Vegyünk egy példát:
Adott egy nő, jelen esetünkben én, és adott egy férfi, példánkban vegyük a fajnak a sors által mellém rendelt példányát.
A nőről tudni való, hogy egy hétre egy csirkecomb, vagy egy szelet rántott hús bőven elég; hogy a tányéron mindig inkább a hús marad meg, mint a zöldség, és bármilyen zöldséges húsos ételből a zöldség az, amiből mindig keveset csinálok.

És a férfi. Tikikus példánya a húst hússal evők táborának, akinek a vasárnapi ebéd rántot hús nélkül már nem az igazi. Aki azt hiszi, hogy a hamburgerben fellelhető zöld fedezi az ember napi zöldség szükségletét.

A nő, gondolván változtat a férfi egészségtelennek titulált életmódján, próbálja terelgetni a helyes út felé, kisebb-nagyon sikerekkel.
A férfi, kiállván az ő elvei mellett, kitart húsimádata mellett, és gondosan távolítja el a hús mellé csempészett zöldségek legkisebb darabját is, nehogy elrontság az állati eredetű étkek ízét.
A nő, mivel kitartásáról és makacsságáról híres, minden eszközt bevet. Ezért megfőzi a férfi egyik kedvenc levesét, amelynek a receptjét az egyik kedvenc éttereméből, minden akadályt legyőzve szerzett meg a férfi kedvéért, áttörve a pincérek védelmező hadát, kicselezve a mosogatófiú leejtett szivacsát, megtörve a chéf ellenállását.
Adott a szitu.
A nő minden tudását összeszedve, minden szeretetét, báját, kedvességét az étekhez adva, meleg levessel várja haza a férfit, akiért a szíve dobog.
És erre a férfi?
Nyílván azt várná az ember fia, vagyis jelen esetünkben inkább a lánya, hogy a férfi boldogan elfogyasztja az ő oldalbordája által készített ételkölteményt.
De nem...
Vagyis de, a leves elfogyasztódott, de jött a nagy kérdés, hogy hol a hús?
És ez az a kérdés, amitől a nőnek égnek áll a haja.
Hogy miért kell mindig mindenhez húst enni?
Hogy egy kis zöldségből miért nem lehet tápláló és finom ételt csinálni egy férfi részére?
A háborúban kompromisszumos megoldás született a mai ebéd képében, ami krémleves volt sült csirkével, ezért a mai csata döntetlennel zárult, és minden elfogyasztásra került.
De a harc folytatódik....

1 megjegyzés:

  1. Szia! Kérlek nézz be hozzám;) http://gumimacik.blogspot.com/2009/07/gasztro-bakancslista.html

    VálaszTörlés