2011. október 14., péntek

Mogyoróvajas szelet

Drága Ősömmel nagyon szeretjük kipróbálni az újdonságokat, ezért sem tudtunk ellenállni a kísértésnek, mikor az egyik élelmiszerbolt polcán megláttuk az amerikaiak által nagyon kedvelt mogyoróvajat. Megkóstoltuk, nem ízlett, így aztán már jó ideje a szekrényben várta jobb sorsát. Szorgosan keresgéltem is a recepteket a neten, de eddig nem találtam meg a megfelelő felhasználási módját.
Aztán egyszer csak Tücsök Bogár oldalán megtaláltam a tökéletesnek vélt receptet.



Egy kisebb tepsit kibélelek fóliával. Egy tálba összekeverek 12,5 dkg puha vajat, 25 dkg sós mogyoróvajat, 1 teáskanál vaníliaaromát, 12,5 dkg darát háztartási kekszet, 20 dkg porcukrot, majd a tepsibe nyomkodom és még a csokoládés réteg elkészül, berakom a hűtőbe. A csokoládé mázhoz 10 dkg étcsokoládést, 5 dkg tejcsokoládéval és 6 dkg vajjal  vízgőz felett felolvasztunk, majd a mogyoróvajas rétegre öntjük. Miután a hűtőben a csokoládés réteg is megdermedt aranyos szeletekre vágom.

A süti sikerét mutatja, hogy eredetileg vendégségbe készült, de Főnudlinak annyira ízlik, hogy akárhányszor a hűtő felé jár, mindig eltűnik egy-egy szelet, így aztán már meg kellett mentenem egy-két darabot, hogy a vendégségbe legalább mutatóba tudjunk vinni.


Egyszerűsége és gyorsan elkészíthetősége miatt biztos gyakrabban elő fog fordulni nálunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése