Már régóta szemezgetek ezzel a recepttel, amit valamikor valahol a neten olvastam, de még nem volt alkalmam elkészíteni, hiszen egymagamnak nem érdemes nekiállni ilyennek.
A hétvégén viszont itthon volt Főnudli, és gondoltam meglepem egy gyors, egyszerű édességgel.
25 dkg tehéntúrót összekeverek két tojás sárgájával, 6 dkg cukorral és egy csipet sóval. A két tojás fehérjét kemény habbá verem, hozzákeverem a masszához, majd apránként hozzászitálok 6 dkg lisztet, és az egészet óvatosan összekeverem. Ízesítésnek teszek bele citromhéjjat és egy kevés vanília aromát, valamint egy kevés sütőport, hogy még könnyebb legyen a tészta.
A masszát teáskanállal forró olajba szaggatom, majd aranybarnára sütöm. Végül porcukorral és fahéjjal tálalom.
Az egész körülbelül fél óra alatt megvan, és nagyon ízletes desszert, bár az olajban sütés miatt egy kicsit nehéz, ahogy minden fánkféle.
2011. november 13., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése