2010. augusztus 15., vasárnap

Stephenie Meyer - Eclipse - Napfogyatkozás

Mint az első két résznél, most sem jött össze, hogy előbb a könyv, aztán a film. Így aztán a már jól bevált taktikát követem. Bár a könyvet ma reggel fejeztem be, így a film újranézése még várat magára.

"Őrizd a percet!
Mert ami eljön, az el is múlik, ezt a halandók tudják csak igazán.
Elmúlt az alkonyt, elmúlt az újhold. De eltűnhet-e a Nap az életedből? Elzárhat-e melegétől a hűvös Hold, amely minden álmod és vágyad tudója? Jacob napsugaras mosolya, vagy Edward holdfény ragyogása? Bella mindent elveszíthet: barátot, szerelmet.
Két tűz közé kerül. Körülötte felizzik az ősi gyűlölet, miközben régi vérszomjas ellensége még mindig rá vadászik. Ismét választania kell élet és halál között...
A nagy kérdés:mit érdemes túlélni?
A Twilight saga folytatódik...
A Hold elbűvöl. A Nap talán sosem hűl ki."

Ez a rész elég mozgalmasra sikeredett, hiszen Bella visszakapja a szerelmét és a barátját, és ami számára a legfontosabb, a két ellenség próbál megbékélni egymással a kedvéért.
Aztán jönnek az igencsak emberi problémák, és annak a nagy igazságnak a beigazolódása, hogy férfi és nő között nem létezik csak barátság.
Így aztán Bellának is be kell látnia, hogy két férfiba szerelmes egyszerre, és választásra kényszerül.
És persze ott van az ellenség Victoria személyébe, akit közös erővel sikerül legyőzni, és végre jöhet a szerelem.

Ennél a résznél már nagyon sok eltérés van a könyv és a film között. Én megértem, hogy majd 700 oldalt nem lehet belesűríteni másfél órába, de akkor is.

Olyan részeket hagytak ki belőle, amik igen is fontosak, és a filmet igazán csak a könyv olvasása után érti meg az ember, hogy mit miért is csináltak.

Mindenesetre kíváncsian várom az utolsó rész történéseit, és remélem, hogy ezt a részt sikerül a film előtt elolvasnom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése