2010. július 5., hétfő

Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

Idén még nem igazán volt nyár, így az ember próbálja kihasználni azt a napfényt, ami megadatott neki. Így voltunk vele mi is, és ezért hétvégén útnak indultunk, és meg sem álltunk Sárvárig.

Ha pihenésről és wellnesselésről van szó, akkor nálunk már jó ideje nem jön számításba más, csak Sárvár. Igényes, modern, tiszta, és tökéletes az ár-érték arány.

Bár korán indultunk, mire odaértünk már a bejáratnál állt a sor vége, hiába üzemelt az összes pénztár. Így aztán a már jól bevált családi munkamegosztást alkalmaztuk. Főnudli őrizte a csomagokat, Drága Ősöm, és én pedig beálltunk egy-egy sorba, hátha valamelyikünk hamarabb sorra kerül. Jól működő taktikánknak köszönhetően kb. 20 perc álldogálás után már benn is voltunk egész napos semmittevésünk helyszínén.

Meglepetten tapasztaltuk, hogy a tavalyi látogatásunk óta micsoda beruházásokat hajtottak végre, és még a folyamatban lévők éppen aktuális fázisát is szemügyre vettük (természetesen Főnudlinál itt előjött a munkahelyi ártalom, és kicsit tüzetesebben is megvizsgálta a félkész épületeket).
Az élménypark új medencékkel, csúszdákkal, és a gyerekeknek kialakított játszó medencével gazdagodott.


Bár ilyen melegben nagyon jól esik az ember lányának a hűvös medencében pancsikolni, mi inkább a szaunázásra, és a pihenésre fektettük a hangsúlyt.

Ezt a szaunát nem ajánlom szégyenlősöknek, ugyanis a terület fürdőruha nélkül használatos. Legelőször még némi gátlásossággal takargattam magam a lepedővel, de aztán rájön az ember, hogy mennyivel jobb és egészségesebb fürdőruha nélkül szaunázni, és már nem is zavarja a meztelenség.
Megismerkedtünk egy törzsvendég párral, így a közönséges szaunázást különböző illatú felöntésekkel tettük még élvezetesebbé. Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert amellett, hogy nagyon egészséges, valamilyen szinten büszke is lehet magára az ember, ha kibírja a 20-30 percig tartó intenzív megterhelést. És utána nagyon jól esik belecsobbanni az alig 10 fokos vízbe.


Szerencsénkre a legjobb napot választottuk a szaunázáshoz, ugyanis a törzsvendégektől megtudtuk, hogy mától ezt a részt is felújítják, és egészen szeptemberig zárva lesz. Már most kíváncsian várjuk az újításokat, és alig várjuk, hogy kipróbálhassuk őket.


Az egész napos pihenés után fájó szívvel indultunk haza, tudva, hogy másnap már dolgozni kell, viszont maximálisan feltöltöttünk, és némi színt is szedtünk össze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése