2010. április 30., péntek

Mini-Lak - Dilemma

Mivel az idő nem sürget, hogy megtaláljuk a Mini-Lakot, ezért ráérünk válogatni a különböző lehetőségek közül, van idő megnézni az első rostán átesetteket, és van idő megrágni a látottakat.

De egy kis áttekintés a gondolatmenetünkről:

Sajnos sem a válság, sem a kormányunk döntése nem kedvezett a fiataloknak, akiknek segítéség nélkül a mai világban elég nehéz saját lábra állniuk.

Az ember 22-25 éves koráig tanul, majd munkába áll, de 27-30 évesen már szeretne saját lakást, családot, gyereket. Ehhez viszont vagy egy lottó ötös, de ha az nem is, egy jól fizető állás, vagy szülői segítség kell.

Osztottunk szoroztunk, és a következő lehetőségek kerültek fel a listánkra.

Életünk felét Főnudlival együtt családi házban töltöttük, így közös életünket leginkább egy saját építésű, álmaink megvalósulását tükröző, győrzámolyi házban képzeltük el.




Bár Főnudli nem nagyon rajong a kerti munkáért, a fűnyírást szívesen bevállalja, és nem utolsó sorban a leendő Monók (gyerkőcök) számára is jobb, ha a természethez közel nőnek fel, mintha a betondzsungel kellős közepén csak a játszóteret ismernék. Bár más sem bizonyítja jobban, mint én, hogy azért ott is fel lehet nevelni egy gyereket tisztességesen.

A baj viszont az, hogy a válság következtében eltörölték a szocpolt, így minimum 900 ezer forintot vettek ki a zsebünkből, de mivel mi két Monóval számolunk, ezért ez az összeg 2,4 millió forint.

A másik hátrány, hogy mivel Győrzámoly Győrtől alig több, mint 10 km-re van, ezért az utóbbi időben felkapott lett, ami azt jelenti, hogy a kereslettel arányosan mértékben (vagy talán jobban is) megnőttek a telekárak. Így ha telekvásárlás mellett döntöttünk, az felemésztettené önerőnk jelentős részét, így a ház felépítése elhúzódna.

A másik eshetőség a társasház, vagy sorház. Több számba jöhető lakást megnéztünk. Sajnos eddig mindegyik csalódás volt, hiszen a hirdetés fényképein nyílván a lakás legelőnyösebb részeit fényképezik le, így volt olyan lakás, aminél azért nem volt lefényképezve a konyha, mert tulajdonképpen kifelejtették a lakásból. Csak egy tűzhely, és kb. 20 cm pult jelezte, hogy itt kéne gasztronómiai remekműveket alkotni. Úgy gondolom, hogy ezeknek a társasházaknak irreálisan nagy áruk van ahhoz képest, amit nyújtanak. Arról meg ne is álmodjon egy magunkfajta átlagpolgár, hogy egy új építésű társasházba költözik Győr egyik felkapott részén, mert annyi pénzből már kacsalábon forgó palotát építek Győrzámolyra.




Dunapart Rezidencia



A sorházzal pedig az a helyzet, hogy annyira sűrűn lakottak már azok a helyek is, hogy hiába van egy kis zöld terület a házhoz, szinte egymás nyakán élnek az emberek, így nem sokban különbözik egy lakóteleptől.

Így csak egy pozitívum maradt a társasház mellett, hogy mégsem panel.

És ott van a panel, mint utolsó eshetőség. Bár egyikőnk sem arról álmodott, hogy itt neveljük fel a gyerekeinket, arra a következtetésre jutottunk, hogy átmeneti állapotnak ez is tökéletes.

Mivel a válság következtében a panellakások árai jelentősen csökkentek, ezért nagyon jó áron lehet nagyon igényesen felújított lakáshoz jutni.

Osztottunk szoroztunk, főleg Főnudli, mivel szakmájából kifolyólag ő otthonosan mozog a témában, hogy nem éri meg egy lelakott ingatlant felújítani, így ebben a kategóriában olyat keresünk, ahol már új a konyha, a vizes helyiségek, és a szőnyeget lecserélték járólapra, illetve parkettára.

Így aztán nekikezdtünk új, közös otthonunk keresésének...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése