2011. augusztus 12., péntek

Szingli luxusvacsora - Vörösboros pulykamáj

Ma bevásárolni voltunk Drága Ősömmel. Akkor láttam meg a húspultnál a pulykamájat, és bár azt mondják, a kismamáknak nem szabad májat enni, gondoltam 3 darab csak nem fog megártani.
Én amúgy is azt az elvet követem, hogy azt kell enni, amit éppen megkívánok, és ez eddig egész jól bevált, és hatékonynak bizonyult.
Szóval kértem 3 db pulykamájat, amit az eladólány kicsit furcsállott, dehát minek vegyek többet, ha úgysem eszem meg?

Itthon aztán gyorsan neki is álltam a vacsinak.


A májakat borsoztam, megszórtam chili paprikával, majd megforgattam egy kis lisztben.
A serpenyőben majdnem készre sütöttem őket, még szép pirosak nem lettek. Ekkor alájuk öntöttem egy kis vörösbort (mivel a hűtőben volt, és senki nem fogyasztja, gondoltam legalább főzzünk vele).
A vörösborral még egy kicsit pároltam a májakat, majd elhúztam őket a serpenyő egyik felébe. A másik részben a vörösbort besűrítettem egy kevéske liszttel, sóztam, borsoztam, és egy gerezd fokhagymát reszeltem bele. Majd visszatettem a szószba a májakat, kicsit hagytam összeszokni őket, és már tálaltam is.
Bár biztosan lehetett volna flancosabb köretet is kitalálni hozzá, de úgy gondoltam, vacsorához jó lesz nekem a paprika, paradicsom, és egy szem zsemle.
A máj nagyon finom lett, szinte (ahogy szakemberek mondják) szétolvadt az ember szájában.